Translate/Oversett

fredag 2. oktober 2015

EN TITT OMBORD

Når du tenker på en båt tenker du kanskje på et lite hus. Det er jo det, men i veldig liten versjon. I båten vår sitter alle møblene fast i veggene, alle hyller kan dekkes til og bord kan henges opp. Når du går ombord er du på dekket. Videre går du inn i cockpiten der du styrer båten fra.

I cockpiten finner du døra inn til båten. Serry har en ganske så rar dør. Døra ser litt ut som en planke (vi kaller den washboard). Hvis du løfter opp denne fantastiske døra og går ned en stige kommer du inn til båten.

  


Det første du ser er stua (saloon) og kjøkkenet (the galley). Stua har to blå sofaer som selvfølgelig sitter fast i veggen. Kjøkkenet har en ovn som bruker propan, så det er litt vanskelig og bake.

Hvis du ser helt foran i båten ligger rommet mitt (the V-berth) som jeg deler med Ella.
Rett ved siden av er et bad (vi kaller det head). Tenk på dusjen din hjemme. Du har et eget lite rom for det, ikke sant? Vi derimot har et dusjrom som hele badet vårt.

Og du har sikkert vann fra ett vanntårn eller noe sånt, men vi har to tanker med 300 liter i hver. Det er veldig lite for en familie på fire. 

På andre siden av cockpiten er døra til mamma og pappas rom (the aft cabin). Senga de har, er en dobbelseng, og er den største senga på båten.

Dere får elektrisitet fra kraftverket, men vi får det fra noen få batterier.

Båten vår er liten, men koselig.
(Kaja)