Translate/Oversett

fredag 23. oktober 2015

TUR TIL NEW YORK!!


Turner med New York i bakgrunnen
                                                                   
Jeg hadde gledet meg til å dra til New York og endelig var dagen her. Etter 4 skikkelige kjedelige timer i bil var vi endelig fremme på ferjeleie i New Jersey. Fra brygga i New Jersey tok vi en båt ut til Ellis Island. På begynnelsen av 1900 tallet kom det mange immigranter fra Europa til USA og alle måtte innom Ellis Island før de kunne dra videre. Kanskje du ikke kjenner til denne øya, men Frihetsgudinnen på Liberty Island er rett ved siden av. Du kan lese mer om Frihetsgudinnen i Ellas blogginnlegg om New York.


Neste dag var vi oppe kjempe tidlig for å se soloppgangen fra Empire State Building. Bygningen er en av de høyeste i New York og har 102 etasjer. Vi måtte opp i 86 etasje for å se den flotte utsikten. Jeg hadde skikkelige sommerfugler i magen når jeg først så ned på byen. Jeg tror jeg aldri har vært så høyt oppe før. Utsikten var utrolig! Du kunne se helt til New Jersey uten kikkerten langt inni øynene.  Når du er i New York anbefaler jeg at du drar til Times Square akkurat når det blir mørkt.
Det gjorde vi og det var helt fantastisk. Tenk deg NEON SKILT over alle fotballbanene nede på Tranby skole!  Kanskje dere kjenner til Central park, den vakre parken midt i New York. Det går ofte hester med eventyr lingnende vogner der. Noen mennesker tar bryllups bilder. Det er et vakkert sted å gå på tur med en liten innsjø rett i nærheten som gjør lufta fersk å puste inn.

For fjorten år siden skjedde det en stor ulykke i New York.
 Fire fly ble kapret av islamske terrorister.
To av flyene kjørte rett inn i World trade center (WTC)!
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Vi besøkte Ground zero som er stedet der
terroristene kjørte flyene inn i WTC.
Dette er Freedom tower og er New Yorks
høyeste skyskraper. Mamma og pappa begynte
å gråte her da de så alle navneneHar du hørt om 9-11?
         (Kaja)