Translate/Oversett

tirsdag 8. mars 2016

EN VILL DELFIN


For noen dager siden når vi var i Kidd Cove,  kom en båt inn i ankerplassen, som det alltid gjør. Alle på båten hoppa ut i vannet. Så hørte jeg mamma si noe til pappa og pappa sa det til Kaja og meg: Ta på dere badedrakt og hopp inn i jolla!  Jeg var som en hund på kommando, men Kaja lurte på om hun måtte for hun lurte på om vannet var kaldt. Så sa mamma at det var en delfin som de på den andre båten svømte med. Da fikk Kaja fart på seg og hoppa inn i jolla hun også. Vi brukte årer og ikke motor fordi vi ikke ville skremme bort delfinen. 

Når vi kom frem til båten, hoppet vi inn i vannet og så fort jeg fikk justert dykkemasken og kikket under vannet, så jeg en flott og stor delfin som kom mot meg. Du vet jo at delfiner lager lyd, det gjorde denne også. Det var nesten som et langt piiip og nnnniiiiiiiii akkurat som om den ville hilse på oss. Mamma så at vi hadde så mye gøy  og at delfinen var så nærme at hun ville hoppe uti hun også. Hun hadde ikke badedrakt på, men hoppet uti med undertøy og lånte Kajas snorkel og maske. 

Pappa skjønte at dette var kult når han så at mamma hoppet inn i vannet, så da kom han også svømmende fra Serenade. Delfinen synes kanskje det var litt morsommere med pappa fordi han kan svømme så fort og være lenge under vann, så de lekte masse sammen. Jeg vet ikke hvordan pappa gjorde det, men han fikk Bahama (det døpte vi delfinen) til å hoppe ut av vannet, vinke med halen, vinke med flippersene og holde bare hodet opp fra vannet og kikke seg rundt. Da Pappa svømte tilbake til Serenade fulgte Bahama etter og der lekte vi sammen helt til vi fikk noen venner på besøk. Når vi sluttet å leke med henne, svømte hun av sted, men da hadde hun vært sammen med mennesker i ca 3 timer.

Jeg synes at det er ganske kult å kunne være sammen med en delfin.  Når vi var på vei til Bahamas var vi i  Marine Land og der betalte vi masse penger for å ta på en delfin, men her fikk vi svømme og leke med en delfin helt gratis og det var mye kulere.

(Ella)