Translate/Oversett

onsdag 7. oktober 2015

GEORGE WASHINGTON

George Washington var en bonde, soldat og amerikas første president. Han ble født i Westmoreland, 22. februar 1732. George bodde med familien sin på en bondegård i Virginia. Han tilbrakte mesteparten av tiden sin med storebroren Lawrence. Moren het Mary Ball Washington, faren Augustine Washington.
Når George var elleve døde faren hans. Så han måtte slutte på skolen for å hjelpe til hjemme, men han lærte seg selv å lese.


Når han ble sytten år gammel fikk han en jobb som landmåler. George var modig og sterk. Han var veldig god til å ri også. Dette hjalp han til og bli en god soldat noen år senere. Når George var 20, døde broren hans. Så George ble den nye eieren av Mount Vernon, der broren hans jobbet. I 1759 giftet han seg med Martha Dandrigde Custis, en rik enke med to barn. Han var hoved generalen i den amerikanske revolusjonen, og senere deltok han i den første og andre kontinentale kongressen. Etter krigen sa han opp som leder for militæret i Maryland State House desember 1783, som ligger i Annapolis. Annapolis var også den første hovedstaden i fredstid. Senere fikk han et brev om at han skulle dra til Philadelphia for å skrive lovene til USA. (The Constitutional Convention i 1787). Noen år senere hadde alle i landet blitt enige om at George Washington skulle bli den første presidenten. Og det ble han i 1789. Men bare i åtte år, sånn at han kunne være hjemme med familien sin. Han er den eneste presidenten som aldri bodde i det hvite hus.

(KAJA)

2 kommentarer:

  1. Det var veldig bra skrevet Kaja :)
    :) :) :)

    SvarSlett
  2. Du er helt fantastisk Julie! Den ene kommentaren etter den andre.
    Neida det er supert med mange spørsmål Julie

    SvarSlett