Translate/Oversett

lørdag 28. november 2015

MØTE MED DELFINER PÅ NÆRT HOLD


I dag dro vi til Marine Land i Florida. Vi var med på å mate og klappe delfiner. Delfinen vi klappet het Lilly og var ganske smart. Vi lærte også ganske mange fakta fra delfintrener Josh. Vi lærte at delfinene har forskjellige halefinner, ingen er like akkurat som vårt fingeravtrykk. Tenk at delfiner ikke har bein i hale- eller ryggfinnen! Det gjør at det er lettere for dem å svømme fortere i vann. Delfiner tygger ikke maten sin, de bruker heller tennene sine til å leke og flørte. Det er nok vann i maten til at de bare svelger den rett ned. Er ikke det kult?

Delfiner er helt fantastiske dyr. De er pattedyr, akkurat som oss. Mange mennesker er fasinert av delfiner fordi vi er så like. Delfiner er kjøttetere og det kommer an på de forskjellige typene hva de spiser. Bottlenose delfinen er de du ser mest av i akvariene. De spiser små blekkspruter, fisk og ål. Mens spekkhoggeren, den største delfintypen, spiser seler, hai og den kan til og med angripe rein og elg som prøver å svømme mellom øyene i Arktiske strøk! 
(Kaja)

4 kommentarer:

 1. Ååå, nå ble jeg skikkelig misunnelig på dere! Jeg vil også klappe en delfin! Ser ut som dere koser dere veldig:) Gleder meg til å se dere igjen:)
  Hilsen kusine Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååå.Så koselig og høre fra deg Kristin.
   Vi driver og gjør oss klare til jul. Men savner pepperkake bakingen i grindene veldig.
   Dette året har ikke jeg og Ella ekte julekalender! USA har ikke en gang sjokolade kalender!
   Vi har nettopp hvert i Magic kingdom og Epcot i Disney world!
   Kos deg masse i julen og hils til Katrine,Anders,Mormor,Morfar,Tante Inger,Onkel Sigmund,Ole-Kristian og alle andre dere kanskje skal feire jul med.
   Hilsen Kaja

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Ja, jeg må si det er litt trist at dere ikke er hjemme i jula, men jeg er helt sikker på at alle sammen får det koselig likevel;)
  Har de ikke? Hm, man klarer seg nok uten også da:P
  Å, så kult! Har alltid hatt litt lyst til å dra til Disney world, men jeg har hvert fall vært i eurodisney da:)
  Det skal jeg gjøre! Du får hilse til alle borte i Amerika også.
  Hilsen Kristin

  SvarSlett