Translate/Oversett

tirsdag 9. februar 2016

SKIPSVRAKET ARIMOROAPå egg Island var det snakk om et vrak. Det var et skip som het Arimoroa som var 85m og som hadde sunket. Skipet hadde problemer i kjøkkenet. Skipet brant, men alle menneskene ombord kom trykt til land. Det libanesiske skipet skulle frakte gjødsel fra Sør-amerika til Europa, men når brannen startet brant det i hele 3 måneder, for gjødsel brenner lenge. Aller først trodde mennesker at gjødselen drepte havlivet, men etter  hvert ble det hjemmet til mange fisk. Vraket var helt før og så ut som om det lå til anker, men så kom en fæl storm og  brakk vraket i flere biter.

Vi ankret opp nærme vraket og tok jolla bort til det. Først hoppet pappa i vannet og så kom jeg inn. Det var kaldt og vått, men når jeg tok maska på og stakk hodet under vannet så jeg masse fisk og de kule bitene av vraket. Det var skikkelig verdt det. Vannet var klart og du kunne se helt til bunnen. Der så jeg en kul lion fish, den har giftige pigger med rødbrune striper. De vokser fort og det blir fler og fler av dem. Det er dumt for de spiser maten til andre fisker - man kan kanskje kalle dem bahamiske brunsegler.

(Ella)


6 kommentarer:

 1. Ååh! Så kult! Dere er så heldige!!!!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. How fun!! Fish seem to like old wrecks.I am sending a bunch of stuff with Tom for the two of you. Enjoy!!! Have fun with Grand pa Tom too.

  SvarSlett
 4. Hei Julie I. Hvordan har du det? Går det bra med skole og fadderbarn? Lurer litt på hvordan VK er med de nye hestene og hvem din favoritt er. Er det samme stalljente gjeng fra Hennummarka eller har noen slutta? Vet du hvor Marthe tar ridetimer? Savner deg masse. Hilsen Kaja

  SvarSlett