Translate/Oversett

tirsdag 1. mars 2016

SØPPEL PÅ LAND OG I VANN


Du tenker kanskje ikke på hvor alt søppelet ditt går når du kaster det ut i vannet, men det gjør dyra.  Visste du at flere tusen dyr dør hvert år av at mennesker forsøpler havet. Hvis du står på tuppen av  Afrika og kaster en plastikk flaske ut i Atlanterhavet kan det komme hit til Bahamas, men hvis noen dyr finner det og tror det er mat kan de spise det å dør på en sakte og smertefull måte. 


På dette bildet ser du skjelettet av en hval. Den døde av søppel som ble kastet i havet. Vet du hva som er det værste søppelet å kaste i naturen? Plastikk, fordi det bruker veldig, veldig lang tid på å bli borte.


Søppel er et stort problem i Bahamas og mange andre steder i verden. På øyene her i Bahamas må de brenne søppelet i bål, men mange menneskene kaster også søppelet sitt i busker og bak trær. På strender overalt ligger det søppel fra andre land. Alt dette hadde ikke vært her hvis mennesker hadde brydd seg litt mer. Det er noen omtenksomme folk som kaster søppel i søppelkassene sine. Det hjelper innmari mye. Jeg og Ella har sett hvor mye skade søppel kan gjøre til dyr og jorda vår.


Tips til å redde jorda:
1. Kast søppel i søppelkasse.
2. Resirkuler
3. Ta med deg plastikk, flasker og annet søppel du tar med deg på tur.
4. Påvirk andre at det er viktig å ikke forsøple.

2 kommentarer:

  1. It is not nice to the environment to leave garbage all over. We use way too many plastic bottles and bags.If you want a clean beach, leave a clean beach. The Girl Scouts have a saying: Leave a place cleaner than you found it. I try to practice that.

    SvarSlett