Translate/Oversett

tirsdag 8. mars 2016

EN VILL DELFIN


For noen dager siden når vi var i Kidd Cove,  kom en båt inn i ankerplassen, som det alltid gjør. Alle på båten hoppa ut i vannet. Så hørte jeg mamma si noe til pappa og pappa sa det til Kaja og meg: Ta på dere badedrakt og hopp inn i jolla!  Jeg var som en hund på kommando, men Kaja lurte på om hun måtte for hun lurte på om vannet var kaldt. Så sa mamma at det var en delfin som de på den andre båten svømte med. Da fikk Kaja fart på seg og hoppa inn i jolla hun også. Vi brukte årer og ikke motor fordi vi ikke ville skremme bort delfinen. 

Når vi kom frem til båten, hoppet vi inn i vannet og så fort jeg fikk justert dykkemasken og kikket under vannet, så jeg en flott og stor delfin som kom mot meg. Du vet jo at delfiner lager lyd, det gjorde denne også. Det var nesten som et langt piiip og nnnniiiiiiiii akkurat som om den ville hilse på oss. Mamma så at vi hadde så mye gøy  og at delfinen var så nærme at hun ville hoppe uti hun også. Hun hadde ikke badedrakt på, men hoppet uti med undertøy og lånte Kajas snorkel og maske. 

Pappa skjønte at dette var kult når han så at mamma hoppet inn i vannet, så da kom han også svømmende fra Serenade. Delfinen synes kanskje det var litt morsommere med pappa fordi han kan svømme så fort og være lenge under vann, så de lekte masse sammen. Jeg vet ikke hvordan pappa gjorde det, men han fikk Bahama (det døpte vi delfinen) til å hoppe ut av vannet, vinke med halen, vinke med flippersene og holde bare hodet opp fra vannet og kikke seg rundt. Da Pappa svømte tilbake til Serenade fulgte Bahama etter og der lekte vi sammen helt til vi fikk noen venner på besøk. Når vi sluttet å leke med henne, svømte hun av sted, men da hadde hun vært sammen med mennesker i ca 3 timer.

Jeg synes at det er ganske kult å kunne være sammen med en delfin.  Når vi var på vei til Bahamas var vi i  Marine Land og der betalte vi masse penger for å ta på en delfin, men her fikk vi svømme og leke med en delfin helt gratis og det var mye kulere.

(Ella)


4 kommentarer:

 1. Åh! Så sykt moro at den lekte med dere! Nå ble jeg skikkelig sjalu.. De vi svømte med var bare redde og svømte vekk fra oss :(

  SvarSlett
 2. Ja, det det var helt magisk å svømme med en nyskjerrig delfin. Hun svømte mot oss, så på oss og snudde seg i siste sekund flere ganger. Det var akuratt som om hun sjekka oss ut. Det var synd at din delfin ikke ville leke, men du fikk jo svømt med delfiner selvom de kanskje ikke var så lekene som Bahama. Hvordan har du det i Tromsø? Mamma har vist meg bilde av deg kjøre hundespann. Det er en av mine største drømmer. Hvordan føltes det? SAVNER DEG MASSE. Store mega koseklemmer fra Kaja.

  SvarSlett
 3. Ja, det tror jeg på! Virker utrolig morsomt! Jeg synes jo det var kult bare å ha sett en vill delfin i havet da.
  Nå har sola kommet tilbake til Tromsø, og det er deilig vær og perfekt skiføre! Jeg fikk hundespanntur i bursdagsgave av Anders. Det var veldig fredfullt og fint å være på tur med hundene. Det var liksom helt stille, sola skinte, det glitret i snøen.. Det burde du absolutt prøve en gang! Kan tenke meg at det er en av dine største drømmer! De hadde små valper som var bare noen uker gamle, større valper og voksne hunder. 300 stykker som ville kose og ha oppmerksomhet, så der tror jeg du kunne hatt det veldig fint. Hihi! JEG SAVNER DEG OGSÅ! Alt for lenge siden jeg har sett dere nå. Blir godt å få dere hjem igjen - men det ser jo ut som om dere har det helt faktisk da! Må også få si at du er utrolig flink til å skrive, Kaja. Du skildrer så bra! Føles jo nesten som man er der når man leser det du skriver. Det er veldig moro. :) mange store koseklemmer tilbake!

  SvarSlett
 4. I am SO jealous. I also paid big money years ago to swim with dolphins. But they were trained and not in the wild that that one. Isn't is great to swim so well that you can play with dolphins? You are having the best of experiences!!!!

  SvarSlett