Translate/Oversett

mandag 28. mars 2016

NASSAU


Nå har vi kommet til Nassau, hovedstaden i Bahamas som ligger på New Providence Island. Endelig er vi på en skikkelig fin marina igjen og det første vi gjorde var å hoppe ut i bassenget og så spise på restaurant.

Byen måtte selvfølgelig utforskes neste dag. Aller først gikk vi til et sjørøver-museum og det var både spennende, lærerikt og litt skummelt. Skummelt fordi vi måtte gå inn i et helt mørkt rom for å se kampen til sjørøveren Black Beard, men bak døra var det en mann som spratt fram og sa UÆÆÆÆÆÆÆ!!!!!!! Alle jentene hylte ut og så begynte vi å le. Museumet så ut som en gammel sjørøver landsby. På begynnelsen av 1700- tallet var Nassau full av sjørøvere. Båter kom inn fra havna nesten hver dag og fester var i full sving om kveldene. På skipene var det et helt annet liv enn når de kom i land. Luktene køyer, og stinkende menn. De levde nok et forferdelig liv. 


Etter museet gikk turen til The Queens Staircase. Det er en lang, bratt trapp  som 600 slaver brukte 16 år på å hugge ut av hard limestone på slutten av 1700 tallet. De brukte kun spett og andre håndverktøy. Trappen leder opp til Fort Fincastle som er en av flere festninger på øya.  Få år senere ble trappen senere oppkalt etter dronning Victoria som lovet å avslutte slaveriet når hun ble dronning. 

Nå romlet det i magen og som de gode amreikanerne vi er hadde vi sett en McDonalds. Det smakte godt med hamburgere og iskald drikke.


Mamma og pappa var i Nassau for 15 år siden og husket stråmarkedet. Dette er mange små boder der folk selger ting lagd selv og dit måtte selvfølgelig vi også gå. Det var kjempe morsomt å gå rundt å titte på alle de fargerike tingene. Ella fikk kjøpt seg et sjørøverskip i en flaske og Kaja valgte et hestehode utskjært i tre.Etter en lang og innholdsrik dag koste vi oss i marinaens svømmebasseng og i morgen går turen til Aquaventure i Atlantis på Paradise Island, en kjempestor vannpark. Vi gleder oss skikkelig.


2 kommentarer:

  1. I know how good MacDonald's food can taste after months without any. Back to civilization for a while before voyage back to USA.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the nuggets and cheeseburgers were amazing. The best part was the Atlantis waterpark though, think you would have enjoyed it to.

      Slett