Translate/Oversett

fredag 3. juni 2016

CHICAGO

INDIANA OG ILLINOIS 

I Indiana, staten før Illinois, står det hundrevis av vindmøller. Gårder og hus sto i det høye gresset. 

LURIE GARDEN
Chicago ligger i Illinois, der Abraham Lincoln ble født. Vi hadde lunch i Lurie Garden, en fargerik hage fullt med blomster, planter og sommerfugler. 

CHICAGO SETT FRA SKY DECK
I Chicago ligger det kjente tårnet Sears Tower eller som nå blir kalt Wills Tower, som lenge var verdens høyeste bygg. Det er 1,353 fot høy (ca. 400 meter ) og har 103 etasjer. Helt øverst ligger Skydeck. Her kan du se utover hele byen. På Skydeck finnes det en glass boks du kan se rett gjennom fra alle kanter. Hvis du så ned på gulvet så det ut som om du sto på luft.

HØYT HENGER VI
THE BEAN
THE BEAN var også ganske populært. THE BEAN var altså en svær skinnende metall bønne du kunne stå under og se deg selv i. 

KAN DU FINNE OSS?
FONTENEN 
På andre siden av gata lå de to fontenene. Barn løpte rundt og lekte i dem. Fontenene hadde skjermer med store fjes på. Det var ganske kult. 

LUKE'S RESTAURANT
Rett før vi dro spiste vi Chicago style pølser på en liten restaurant. Restauranten hadde store plastikk spagetti spisene kuer på veggen. Mens vi gikk ut av restauranten forklarte pappa at vi skifta tidssone når vi kom til Chicago -  det syntes alle var kult. Jorda er laget av 24 tidssoner fordi det er ikke det samme klokkeslett på hele joden samtidig siden den går rundt. F.eks i Amerika har de 4 tidssoner og hver tidssone har enten en time mer eller en time mindre.    

(Kaja og Ella)


1 kommentar:

  1. You are brave to hang out by Willis Tower. Nice pix of the jelly bean.

    SvarSlett