Translate/Oversett

lørdag 25. juni 2016

GRAND CANYON


Alt var så stort, så rødt og rart. Tenk å bo her, i de tørre steinene av Grand Canyon og ha Colorado elven du kan svømme og drikke fra. Mens jeg satt å tenkte på det sto Ella og tegnet hva hun så. Mamma og pappa var i sine egne dype tanker. Vi så nesten ikke turistene gå forbi engang. Her satt vi, på tuppen av Grand Canyon.Vi hadde sett en film rett før vi så Grand Canyon. Der lærte vi mye nytt som vi fortsatt husker og litt som jeg ikke har peiling på hva betyr, men jeg husker i hvert fall at Grand Canyon kan bli sett fra verdensrommet.
For fem millioner år siden ble Grand Canyon skapt, men den så annerledes ut da. Noen formasjoner er  like gamle som den opprinnelige Grand Canyon, mens andre deler blir laget akkurat nå. Grand Canyon er 446 km lang, 29 km bred og 1,6 km dyp og DET er hva du kaller stort. Grand Canyon blir faktisk en papir tykkelse dypere hvert år. 

California Condor
Grand Canyon har 2000 forskjellige dyr og plante arter. California Condor er en fugl som var så nærme til å bli utryddet som det går an. Det var bare 27 fugler igjen, men her i Grand Canyon ville de gjøre noe med det og fanget alle de ville fuglene.  De hjalp dem å formere seg og etter det slapp de dem fri. Hvis du er heldig i dag får du kanskje se en Condor fly over deg. Det fikk vi.


(Kaja)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar