Translate/Oversett

onsdag 22. juni 2016

YELLOWSTONE NATIONAL PARK


Neste stopp var Yellowstone. Alle gleda seg og mamma håpet på å se flere bøfler. Når vi kom til Yellowstone fikk vi tips til hvor vi burdet gå. Den store og gamle Old Faithful var et «must.» Yellowstone har vært et veldig populært ferie sted siden 1800 tallet. Parken var den første nationalparken i verden og ble en stor suksess. Nå er det 57 forskjellige nationalparker i USA, men hvorfor har man nationalparker uansett? Jo, fordi nationalparker er viktige for å beskytte og bevare dyr og natur. 

Old Faithful
Som dere ser var vi ikke alene om å vente på Old Faithfuls utbrudd

Så besøkte vi endelig hoved-attraksjonen, nemlig Old Faithful. Området til Old Faithful er verdens største samling av aktive geysirer. Her kan du se flere små geysirer, hot springs, mud pots og en av de mest kjente tingene å se her i Yellowstone, Old Faithful. Old Faithful er kanskje den største geysiren jeg noen gang har sett, men også en av de mest forferdelige luktene jeg har opplevd. Det luktet rett og slett råttent egg. Når vi var der skøyt den vann opp i lufta for mer enn tre minutter. Vi hadde på stoppe klokke for å telle hvor lang tid Old Faithful hadde utbrudd. Derfra kunne vi finne ut hvor lang tid det var til neste utbrudd. 

Naturens boblebad. Alle disse stedene gikk vi på fortauer, så vi ikke skulle dette ned i det kokende vannet. Det skjedde nemlig med en gutt som var der samme uka som oss, men vi så det ikke da. Han døde selvfølgelig og de fant ingen rester av ham.
Hot springs
Grand Prismatic Pool
Mud pots


Vi besøkte også et skilt som markerte «continental divide». På den vestlige siden av skiltet renner alt vannet ned til Stillehavet og på den østlige siden renner alt vannet til Mississippi elven. 


Så kjørte vi til The Grand Canyon of Yellowstone. Det er en stor grøft som er 39 km lang, 240-370 meter dyp og 0.4-1.21 km bred, med flere fosser. 

I bakgrunnen ser du bare forkullede trær etter en stor skogbrann.
Viste du at brann har sine egne effekter på forskjellige skoger? Brann hjelper et spesielt type gress til å bli grønnere, men det hjelper også Lodgepole pines med å legge frøene sine. Den ekstreme varmen fra brannen er det eneste som kan åpne opp konglen og slippe ut frøene. Tenk det! 


Det var utrolig mange ville dyr her. Vi så en hvit ulv, hjort, elg, masse bison og flere andre. Den hvite ulven hadde klart å fange en bison og hadde et godt måltid som den koste seg med, men vi så den kun igjennom et teleskop. (Kaja og Ella)

1 kommentar:

  1. Nice pix and now I am jealous. Yellowstone is on our list to see soon. Loved that pix of Ella on the rock.

    SvarSlett