Translate/Oversett

lørdag 25. juni 2016

DINOSURER OG KACHINA DUKKER


Hei! Nå har vi nettopp stoppet og sett på dinosaur spor, bærs og fossiler. 

Andrew
Vi fikk en fantastisk 19 år gammel gutt som guide, han het Andrew og kunne så mye om fossilene. Sporene er ca. 65 millioner år gamle og er godt bevart. 


De fleste sporene vi så kom fra flere Velociraptorer, men vi så mange andre også f.eks en baby T-rex brystkasse og hvis du banka lett på den kunne du høre at den var hul. Et pent ord for dinosaur bæsj er Coprolite. 

Coprolite
Når vi ble ferdig med å se på sporene kjøpte vi et par smykker av Isabell. Isabell er Navajo og er kjempe flink til og lage smykker. Begge var veldig flinke og søte. Jeg er veldig glad for at vi møtte dem. 

Isabell
(Ella)


Kachina dukker
Til lunch dro vi til en Hopi restaurant.  Den hadde veldig god mat og snille servitører. Jeg lærte meg noen få ord av språket til  hopiene. 

Sikwi Polavikit Ang  Pakiwtaqa = smørbrød. 
Nepni Neyngawtaqa = salat.                
Himu Hikwniqa = Drikker. 
Kwa-Kwa, Asquali = tusen takk.


Hopi er en indianer stamme som dyrker mest mais, melon og squash og de gjør nesten ikke noe jakting. Hopi stammen har vært her i 2000 år. Kachina dukker symboliserer ånder og er veldig viktige for Hopiene. Noen Hopi indianere ble sendt  til fengselsøya Alcatraz fordi de ville holde på sine egne tradisjoner, men dette var veldig lenge siden.    

(Kaja)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar