Translate/Oversett

mandag 18. januar 2016

FYRTÅRNET I HOPE TOWN, ELBOW CAYPå en øy, I en liten vakker by. Ligger et høyt fantastiskt tårn. Øverst i tårnet er det en rund terrasse, fra den terrassen kan du se utover hele øya. Fyrtårnet har hvite og røde godteristriper rundt seg som store belter helt opp. Den stiger 40m opp i lengde og har 101 små trappetrinn. Fyrtårnet ble kalt THE ELBOW REEF LIGHTHOUSE. I 1964 sto fyrtårnet klart til bruk for første gang.Men det tok år før den tiden kom. Fyrtårnet ble bygt for at båter ikke skulle kræsje inn i revene rett utenfor øya. Men de som bodde der likte ikke at det skulle bli bygt et fyrtårn. Tydeligvis likte folk at båtene kræsjet rett ved øya sånn at de kunne ta å plyndre skipsvraket. Når vannet hadde roet seg kom de som bodde på øya og tok all mat og skatter som skipet hadde bært med seg. Derfor gjorde de alt de kunne for og stoppe denne massive konstruksjonen.

I 1953 kom noen som kalte seg for the Imperial Lighthouse Service til øya. De syntes at Fyrtårnet skulle bli fikset opp. De mente at fyrtårnet var i fare for og bli ødlagt  av alle sprekkene i mursteinene som ble forårsaket av lynstormer. Etter det begynte en ny og stor bygge prosses.

Jeg glemte jo nesten den kuleste delen. Dette fyrtårnet er det eneste fyrtårnet i VERDEN som forsatt går på parafyn! Og jeg har vært opp i det.

(Kaja)

3 kommentarer:

  1. what do you mean about parrafin? The light runs on it?? If it was a candy cane that might last for your lifetime licking it.

    SvarSlett