Translate/Oversett

søndag 24. januar 2016

HOPE TOWN PRIMARY SCHOOL


I dag besøkte vi Hope Town skole. Skolen har omtrent 75 elever og alle kjenner hverandre veldig godt. Elevene starter på skolen året de fyller fem og går 1-6 klasse her før de bytter til en annen skole i Marsh Harbour som ligger på naboøya Great Abaco!  De har den samme gylne regel som vi har på Hennummarka, nemlig; Gjør mot andre det du vil at de skal gjøre mot deg.


Klasserommene var kjempe fine. De hadde masse bøker i hyller og plakater på veggene. Helt foran i rommet hadde de en whiteboard og bakerst hadde de en klokke og en kritt tavle. 


Vi var så heldige og fikk to elever som viste oss rundt i skolegården og klasserommene. En av guidene våre het Grant og var 11 år. Han var veldig fascinert av haier og andre sjødyr rundt i Bahamas. Grant var veldig glad i å tegne, spør du meg så hadde jeg nok heller kalt han for en kunstner:). Han har tre søte hunder hjemme fortalte han meg også. Tenk å komme hjem fra skolen å møte tre søte pelskledde dyr som er kjempe glad for og se deg. Harmony var den andre guiden vår. Hun likte og prate og var veldig snill. Harmony sto opp klokka fem hver dag fordi hun bor på en helt annen øy! Hun tar buss til brygga, og fra brygga tar hun en ferje. Hun var også veldig opptatt av og flink til å resirkulere. Jeg er ikke sikker på om hun var 11 eller 12 år, men de eldste på skolen var 12-13. Grunnen til at noen barn var så gamle var at noen gikk et klassetrinn flere ganger.

Vann er en mangelvare her i Bahamas. Og derfor er det viktig å bruke det om igjen. På skolen til Grant og Harmony bruker de natur

vennlig såpe. Og derfor går det an å vanne plantene i felleshagen med vannet de bruker til å vaske hendene med. De har ikke grunnvann i Hope Town og derfor telles hver eneste regndråpe. 

Lekeplassen ble tatt i gjenbruk av skolen etter at parken ikke ville ha den mer. Isteden for å ha grus eller sand under lekene hadde de biter av gamle bildekk. Det var faktisk ganske deilig å tråkke på. De hadde veldig fine ting de gjorde i Kunst og håndverk, men dette var kanskje den mest kreative. De hadde hatt  som prosjekt å publisere to bøker der barna på skolen hadde lagd alle illustrasjonene. Kult eller hva?!


Jeg synes det var både spennende og kult å besøke Hope Town Primary School. Skolen var veldig fin og jeg tror barna hadde det  alright der.
(Ella)

Det var lærerikt og fascinerende å se hvordan andre barn har det på skolen. Jeg tror dette hadde vært andre valget mitt for skole å gå på, men Hennummarka kommer alltid først.

(Kaja)

10 kommentarer:

 1. Så kult! Det er jo kjempemoro å se hvordan skolen er andre steder i verden! :) også så heldige dere var som fikk guider :) litt rart å tenke på at det er vannmangel på en øy da! ;) hihi.. Stor klem fra Katrine

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt rart at det er en mangel på vann her.
   Savner deg og Anders kjempe mye.
   Klem Kaja

   Slett
  2. Savner dere supermye også! <3

   Slett
 2. Hi guys its grant from hope town

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi. Cool you found the blog. How are you and your classmates?
   Thank you for showing us your lovely school.

   Slett
 3. What fun to visit schools. I did that on many of my trips like to Morocco, Cambodia, Panama, and Brazil too.

  Hard to believe that an island would not have water. Guess a factory to desalinize ocean water would be too expensive.

  SvarSlett
 4. Iam good and so is the class thanks for asking did u get my email

  SvarSlett